Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Rehavete kapılmamalı” deyip açıkladı: Vakalarda artış eğilimi var

Erzurum'da bir takım ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı illerde son bir haftada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış eğiliminin olduğunu belirtti.

“Büyük şehirlerde artış var”

Ne yazık ki İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde artış olduğu görülüyor ” diyen Bakan Koca rehavete kapılmaması uyarısında bulundu. Bakan Koca, pandemi için gerçekleştirilen tedbirlerin sadece koronavirüsten değil diğer solunum yolu enfeksiyonlarından da koruduğunun altını çizdi.

“Bu felakete karşı direncimizi koruduk”

" Koronavirüs salgınına karşı 7 aydır gecesiz gündüzsüz bir mücadele veriyoruz. Güçlü sağlık altyapımız, nitelikli ve fedakar sağlık çalışanlarımız, güçlü kamu kaynaklarımız sayesinde dünyadaki birçok ülkenin aksine bu felakete karşı direncimizi koruduk. " diyen Bakan Koca, bölgedeki durumu yerinde görmek müdahale gerektiren durumlar için çözüm bulmak adına Erzurum'da bulunduğunu dile getirdi. Koca, bölgedeki yetkililerle yapılacak görüşmelerden sonra kamuoyuna yine açıklama yapacak.