BIST9.524,59%-0,06
USD32.5273%0.17
EURO34,7332%0.22
ALTIN2.490,85%1.16
Aktüel

İslam 1400 yıldır onları koruyor: BM 2012 de hatırladı

2012 yılından bu yana kutlanmaya devam eden Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında farkındalık yaratmak için bugün birçok kişi mesaj paylaşacak...

Abone OlGoogle News
11 Ekim 2021 16:48

Dünya Kız Çocukları Günü her yıl 11 Ekim'de dünya genelinde kutlanan özel bir gündür.

2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik için farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır.

Medeni Dünya Kız çocuklarını için 2012 yılında farkındalık oluşturma zahmetinde bulunabilirken Aziz İslam Dini kız çocuklarının korunması mesajı veriyor

Hz Muhammed'in peygamberliğinden önceki Arap cahiliyesi kız çocuklarını diri diri toprağa gömerken Hz Kuran bu sapkın anlayışı yerden yere vurmuştur.

Tekvir Suresi 9. ayette "Diri diri toprağa gömülen kıza, hangi günah sebebiyle öldürüldüğü sorulduğunda" ifadesi ile bu vahşet eleştirilmektedir.

PEYGAMBERİMİZİN KIZ ÇOCUKLARI HAKKINDAKİ SÖZLERİ

“Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet günü o kimseyle ben şöyle yanyana bulunacağız” buyurdu ve parmaklarını bitiştirdi. ( Müslim, Birr 149. Ayrıca bk. Tirmizî, Birr 13)

“Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! İtibar kazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun !” (Hakim)

Erkek çocuk nimet,kız çocuk ise hasenedir; yüce Allah nimetin hesabını sorar, haseneye ise mükâfat verir. (İmam Cafer-i Sadık (a.s))”

Hz. Âişe’nin anlattıkları, anne şefkatini ve kız çocuklarının faziletini ortaya koymaktadır: Yanıma beraberinde iki kız çocuğu olan bir kadın geldi. Bir şeyler istedi. Yanımda bir hurmadan başka bir şey yoktu. Onu verdim. Kadın hurmayı aldı ve ikiye bölerek iki kızına verdi. Kendisine birşey bırakmadı. Kadın ve kızları gittiler. Arkadan Rasûlullah (s.a.s.) geldi. Olanları anlattım. Rasûlullah (s.a.s.) şöyle buyurdu: “Kimin kızları olur da onlara iyi davranırsa, kızlar onun için ateşe karşı perde olurlar.”(Buhari)

Fakir bir kadın iki kızı kucağında bana geldi, kendisine üç hurma verdim. Kadın kızların her birine birer hurma verdi, bir hurma da ağzına alıp yiyeceği anda, kızları onu da yemek istediler. Kadın yemek istediği hurmayı, hemen ikisinin arasında pay etti. Onun bu hali hoşuma gitti. Yaptığını Rasulullah (s.a.s.)’a anlattım. Bunun üzerine Rasulullah (s.a.s.): ’’Bu hurma nedeniyle Allah ona cenneti farz kılmıştır veya bu hurma sebebiyle onu cehennemden azad etmiştir.” (Müslim)

“Kim "üç kız" veya "üç kız kardeş” veya “iki kız kardeş" veya “iki kız” yetiştirir, eğitim ve öğretimlerini güzel yapar, iyi davranır ve evlendirirse; cenneti hak eder." (Ebu Davud)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar