BIST9.524,59%-0,06
USD32.5292%0.18
EURO34,7305%0.21
ALTIN2.488,95%1.08
Aktüel

Ekipler harekete geçti! İstanbul’da yangın alarmı

Türkiye’nin adeta dört bir yanında çıkan orman yangınları sonrası İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de megakentte olası bir yangının önüne geçmek için denetimlerini artırdı.

Abone OlGoogle News
29 Temmuz 2021 16:35

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli illerde çıkan yangınların ardından harekete geçti. Çok sayıda ekip, İstanbul'daki ormanlık alanlarda denetim yaparak tedbirleri arttırdı.

Ekipler iz köpekleriyle denetime çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin orman yangınlarına yönelik yaptığı denetimler kapsamında özel harekât ekipleri, yunus polisleri ve asayiş ekipleri Maltepe Başıbüyük Ormanı'nda denetim yaptı.

Ormana giren ekipler, iz takip köpeklerinin de desteğiyle çıkabilecek olası yangınlara karşı tedbir aldı. Ekipler ağaçların arasında daha önceden yakılan ateş korlarını kontrol etti. Ekiplerin İstanbul genelinde denetimlere devam edeceği öğrenildi.

 

Geçtiğimiz yıl aynı bölgede yangın çıkmıştı

Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde 2 Ağustos 2020 tarihinde ormanlık alanda 16.30 sıralarında orman yangını çıkmıştı.

Rüzgârın etkisiyle alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı ve birçok noktadan alevler yükselmişti. Yangın nedeniyle gökyüzünü dumanlar kaplamıştı. İhbar üzerine olay yerine başta Ataşehir olmak üzere, Maltepe, Kartal ve Kadıköy'den itfaiye ekipleri sevk edilmişti.

 

Çalışmalara askerler de katılmıştı

Yangın söndürme çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yanı sıra askerler ve yangın söndürme helikopteri de katılmıştı. Yaklaşık 100 dönümlük alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin 2 buçuk saatlik çalışması sonucunda yangın kontrol altına alınmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar