BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Aktüel

Mersin'de orman yangını: Müdahale sürüyor

Mersin'in Aydıncık ilçesinde dün çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye çevre illerden de takviye ekipler gelerek destek veriyor.

Abone OlGoogle News
16 Temmuz 2021 09:46

İlçeye bağlı Pembecik Mahallesi Şırşır mevkiindeki kızılçam ormanında, dün sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, dün akşam saatlerine kadar havadan ve karadan alevlere müdahale etti. Havanın kararmasıyla havadan müdahaleye ara verilirken, ekiplerin mücadelesi gece boyu karadan devam etti.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi. Söndürme helikopterleri ve uçaklar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte müdahaleye yeniden başladı. Bölgede, çok sayıda arazöz ve orman işçisiyle yangına müdahale ediliyor.

Yangının etrafını sardığı bazı evler, ekiplerce tedbiren boşaltıldı. Şiddetli rüzgar nedeniyle farklı noktalara sıçrayan yangın, iki muz serası ve bir mezarlığın da etrafını sardı.

PAKDEMİRLİ, YANGIN BÖLGESİNİ HAVADAN İNCELEDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile birlikte Duruhan Mahallesi Şırşır mevkisindeki tepeden helikoptere binerek, yangın bölgesini havadan inceledi. Bakan Pakdemirli, havadan yaptığı inceleme sırasında çalışmalar hakkında Karacabey'den bilgi aldı.

Daha sonra yangın ilk müdahale ekip merkezine geçen Pakdemirli'nin bölgedeki incelemesi karadan devam ediyor. İlçeye bağlı Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGINI KOLAYLADIK

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, basın mensuplarına yangın hakkında bilgi veren Bakan Pakdemirli, yangını kolayladıklarını söyledi.

Bakan Pakdemirli, "Aydıncık ilçesindeki yangın kontrol altına alındı diyemeyiz. Arkadaşlarımızın çalışması devam ediyor. Yangını biraz daha kolayladık diyebiliriz. Hatay Hassa'da çıkan yangına da müdahale ediyoruz. Şu an yol yapım çalışmaları sürüyor. 80 dönüm alan zarar görmüş görünüyor." dedi.

GÜN İÇİNDE 20 YANGIN ÇIKTI

Bakan Pakdemirli, gün içinde Türkiye genelinde 20 yangın çıktığını ve bunun 18'inin kontrol altına alındığını kaydetti. Son olarak Muğla'nın Bodrum ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktığını dile getiren Pakdemirli, o noktaya da ekiplerin sevk edildiğini söyledi. Pakdemirli, bu yangınlar dışında kırsal alanlarda çıkan 7 yangının da kontrol altına alındığını bildirdi.

'EN NİHAYETİNDE BU BİR SAVAŞ'

Pembecik Mahallesi'nde dün sabah 08.40'ta çıkan yangına 15 dakika içinde müdahalenin başladığını ifade eden Pakdemirli, "Yangının çıkış sebebi, kolluk kuvvetleri tarafından araştırılıyor. İnsan kaynaklı olması üzerinde duruluyor. Yangına 3 uçak, 21 helikopter, 165 arazöz, 20 iş makinesi, 20 su ikmal aracı ve 850 personel müdahale ediyor.

Yangın, 650 hektar alanı etkiledi fakat bu alanın her yeri yanmış diyemeyiz. Yangın, atlamalı olarak devam ediyor. Sıcaklığın çok yüksek, nemin çok düşük olduğu bu bölgede rüzgar yer yer 50 kilometrelik hızla saldırı yapıyor. Bu sebeple yangın büyüdü. Müdahalemiz sürüyor.

En nihayetinde bu bir savaş. Ne zaman bitireceğimiz henüz belli değil. Ekipler, aydınlık olan son saatleri en verimli müdahaleyle geçiriyor. Can ve mal kaybımız yok. Yerleşim yerlerinde hasar ya da risk oluşturacak bir durum yok. Sadece Pembecik Mahallesindeki 50 evi tedbir amaçlı boşalttık" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar