BIST9.059,55%2,87
USD32.3308%0.12
EURO35,0735%0.01
ALTIN2.296,54%0.83
Aktüel

Başörtülü akademisyene saldırıda yeni gelişme

Nişantaşı’nda bir parkta oturduğu sırada akademisyen Neşe Nur Akkaya, Eray Çakın isimli bir şahıs tarafından darp edilip hakarete maruz kalmıştı. Olay sonrası suç duyurusunda bulundu.

Abone OlGoogle News
10 Haziran 2021 17:24

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve ilçedeki kadınlar; akademisyen Neşe Nur Akkaya'yı darp eden Eray Çakın hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya'nın; Nişantaşı'nda bir parkta başörtülü olduğu gerekçesiyle Eray Çakın isimli şahıs tarafından uğradığı sözlü ve fiziksel şiddetin ardından "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz çok parkta oturmak istiyorsanız gidin Gaziosmapaşa'da oturun" kelimelerini kullanması yargıya taşındı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve ilçedeki kadınlar, Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne giderek Eray Çakın suç duyurusunda bulundu.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Benim de mezun olduğum İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya hanımefendinin İstanbul'un eski bir semti olan Nişantaşı'nda bir parkta istirahat halindeyken, bir başörtülü bayan düşüncesi gerekçesiyle Eray Çakın isimli şahıs tarafından uğramış olduğu sözlü ve fiziksel şiddeti kamuoyu ve bizleri derinden etkilemiştir. Özellikle saldırgan bu eylemi esnasında sayın Akkaya' uyguladığı şiddet ve 'Nişantaşı'nda oturamazsın Gaziosmanpaşa'ya git' kelimeleri kadınlar arasında bir ayrımcılığa sebep olmuştur. Gaziosmanpaşa halkı olarak bunu asla kabul edemeyiz. Bu üslubu ve eylemi gerçekleştiren zihniyeti Gaziosmanpaşalı kadınlar olarak kınıyor ve bu saldırgan şahsı halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz. Yapılan bu eylemi de halkımızı kin ve düşmanlığa sevk eden, ilçemizin itibarına zarar veren şahsın cezalandırılması için gerekli tüm hukuki işlemleri başlattık" dedi.

Basın açıklamasına pankartlarla destek veren kadınlardan Nazlı Can Yoğurtçu, "Gerçekten çok üzgünüz. Şöyle söyleyeyim biz ne zaman birlik ve beraberlik içindeyiz dediysek bizi hep bölmeye çalıştılar. Fiziki ve psikolojik şiddetler gördük. Bu yapılanları kınıyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. İşin kötü olan tarafı Gaziosmanpaşa'nın adını kirleterek yapılması bizi çok üzdü" dedi.

"Sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz"

AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir de, "Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız ve teşkilatımızla birlikte, akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya karşı insanlık dışı davranışlarıyla nefret suçu işleyen Eray Çakın hakkında suç duyurusunda bulunduk. Sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar