BIST9.452,68%-0,75
USD32.5877%0.18
EURO34,8026%0.34
ALTIN2.498,24%0.55
Aktüel

Kocaeli Belediye Başkanı: Marmara'yı foseptik gibi kullanmışız

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği çalıştaya katılan Kocaeli Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Marmara Denizi'ni altına alan müsilaj konusuyla ilgili, "Samimi bir itirafta bulunmak gerekirse biz adeta Marmara’yı foseptik gibi kullanmışız." ifadesini kullandı.

Abone OlGoogle News
05 Haziran 2021 23:35

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığıyla düzenlenen çalıştaya katıldı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen çalıştayda Büyükakın, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj sorunuyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Aynı zamanda Marmara Belediyeler Birliği Başkanı da olan Ak Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, son günlerde tüm Marmara Denizi'ni etkisi altına alan deniz salyası (müsilaj) ile ilgili şöyle konuştu:

"Son deniz salyası meselesinde de benzer bir ortak hareket etme, benzer yeniden bir düşünme aşamasıyla karşı karşıyayız. Samimi bir itirafta bulunmak gerekirse biz adeta Marmara’yı foseptik gibi kullanmışız. Yani sadece ön arıtmadan geçen atık suyu açık denize derin deşarjlarla boşaltmışız. Akdeniz’den Karadeniz’e doğru dip akıntısı yolu ile gideceğini düşünmüşüz ve bu yolla devam etmişiz. Aynı zamanda Tuna Nehri üzerinden ve Karadeniz'in diğer bölgelerinden, kıyısı olan diğer ülkelerden, Karadeniz üzerinden Marmara’ya gelen kirlilik kaynaklarını da belki düşünmek ve bunu da eylem planımıza dahil etmek gerekiyor. Bir sınır ötesi durum da aslında Marmara ekosistemini etkiliyor."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar