BIST9.890,95%1,79
USD32.4392%-0.30
EURO34,7803%-0.55
ALTIN2.449,92%0.56
Aktüel

Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar yükseliyor

Yurt genelinde bugün hava sıcaklıkları yukarı yönlü seyre geçti. Özellikle, kuzey iç ve batı bölgelerde sıcaklıkların 3 ila 5 derece arasında artması bekleniyor. Öte yandan sıcaklıkların yükselmesine karşın iç ve doğu kesimler için bilhassa sabahın erken saatlerinde don ve buzlanmaya karşı uyarı yapıldı.

Abone OlGoogle News
21 Ocak 2021 09:22

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu kesimleri ile zamanla Kıyı Ege'nin parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarda hafif, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kıyılarda hafif, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Üç büyük şehirde hava durumu bugün şu şekilde:

İstanbul hava durumu: 10°C | Parçalı ve az bulutlu
İzmir hava durumu: 13°C | Parçalı ve az bulutlu
Ankara hava durumu: 4°C | Parçalı ve az bulutlu

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar