BIST9.915,62%2,05
USD32.4636%-0.22
EURO34,7015%-0.77
ALTIN2.433,93%-0.09
Aktüel

Vali duyurdu! Bartın açıklarında gemi battı

Bartın açıklarında Rus bandıralı kuru yük gemisi battı. Olaya ilişkin daha sonra açıklamada bulunan Bartın Valisi Sinan Güner, 6 kişinin kurtarıldığını, 3 kişinin ise cansız bedeninin bulunduğunu aktardı.

Abone OlGoogle News
17 Ocak 2021 13:12

Bartın Valisi Sinan Güner, İnkumu açıklarında Rus bandıralı bir kuru yük gemisi battığını açıkladı.

Vali Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de hava şartlarının çok kötü olduğunu vurguladı.

"İnkumu açıklarında Rus bandıralı bir kuru yük gemisi battı." diyen Güner,  Üç filikada mahsur kalan tahminen 15 kişilik mürettebatı kurtarma faaliyetine başlayacağız. Sivil gemilerden de yardım istedik. Şu anda bir ölü veya filikaların battığına dair bir haber yok. Hava şartları kötü, kurtarma ekipleri de çıkmakta zorlanıyor ama çıkartacağız, büyük bir gemi de olsa özel bir gemi de olsa götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Diğer üç gemi batan gemiye yaklaşamıyor

Bartın İnkum'un yaklaşık 200 metre açığında kuru yük gemisi battı. Batan geminin çevresinde bulunan 3 geminin ise şiddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle bölgeye ulaşamadığı görüldü. Kıyıya jandarma ve 112 Acil ekipleri gelirken, kurtarma çalışmalarına başlanacak.

Can kayıpları var

Batan geminin personelinin bulunduğu 2 filika ve denize atlayanların Güzelcehisar sahiline sürüklendiği belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucu 2’si Rus, 10’u Ukrayna uyruklu 12 personelden 6’sı kurtarılırken, ölen 2 kişinin ise cesedi Sahil Güvenlik botuna alındı. 

Ölü sayısı arttı

Vali Güner bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıç ekibinin kayalıklara vuran cesedi denizden aldığını belirtti.

Vali Güner, ''Ölen 3 kişiden birinin cesedine ulaştık. Diğer 3 mürettebatın da kayalıkların olduğu bölgede hareketsiz görüldüğü ihbarı var. Bunlara da karadan ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar