BIST9.716,77%-0,05
USD32.559%0.07
EURO34,9506%-0.05
ALTIN2.447,85%0.48
Aktüel

Trafiğe çıkması yasaklanan arabalar

Hem ultra hızlı hemde ultra lüx olan arabaların trafiğe çıkmasına sakıncalı gözüyle bakılıyor. Ne var ki ülkelere göre bu durum değişiklik gösteriyor. Ülkemizde hem sık görmediğimiz hem de trafiğe çıktığında sakınca oluşturabilecek arabalar hangileri? Pist araçları trafiğe çıkabilir mi?Süper lüks otomobillerin fiyatları nedir?

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2021 14:54

Herkes lüks araç sahibi olmak ister.  Ancak dünya üzerindeki bazı lüks otomobiller yüksek hız limitlerinden veya farklı nedenlerden dolayı trafikte kullanımları yasaklanmıştır. İşte bizde bugün size sadece pist kullanımı için üretilmiş araçlardan bahsedeceğiz.

Maserati MC12 Corsa 

Maserati’nin üretmiş olduğu ve en uç yol aracı olan MC12 Corsa'nın trafiğe çıkmasına izin verilmemektedir. Bunun sebebi ise ağırlığının azami tutulmuş olması ve yüksek hızlanma gücü sağlayan gelişmiş motora sahip olmasıdır. Dünya üzerinde sadece 12 adet bulunan MC12 Corsa yarışlar ve özel pistlerde kullanılmaktadır. Bu aracın yola çıkan versiyonları tabiki var fakat bu araçların bile gereğinden fazla olduğunu söyleyebiliriz.  Aracı edinmek için Florida’daki lüks otomobil galerisine 2.7 milyon dolar vermeniz gerekmektedir.

 
 

Aston Martin Vulcan

Trafikte kullanımı kabul edilmeyen diğer lüks spor otomobil ise Aston Martin Vulcan olup dünyada sadece 24 kişinin sahip olduğu bilinmektedir. Vulcan modeli sıra dışı tasarımının yanı sıra, 820 beygirlik motoru ve hafifliği ile görenleri kendine hayran bıraksa da fiyatı dudak uçuklatmaktadır. 2.4 milyon pound değerindeki Vulcan, zamanın ötesinde teknolojik özellikleriyle son yıllara damgasını vurmuş ve sadece pist kullanımı için üretilmiştir.

 
 
McLaren P1 GTR
Hem pahalı olması ile hemde  inanılmaz şekilde hızlı ve oldukça estetik görünüme sahip McLaren P1 GTR'dan sadece 45 adet üretilmiştir.  Bu yasaklı aracı diğerlerinden ayıran özelliği ise devasa arka kanatların P1 GTR’a 241 kilometrede 600 kilogramlık bastırma gücü sağlayarak pistlerdeki performansını arttırmasına yardımcı olmasıdır. Tüm bu inanılması güç özelliklerinden sonra bu şahane otomobile sahip olabilmek için 4.3milyon dolar Hollanda'da yer alan lüks bir galeriye ödeme yapmanız gerekmektedir.
 
 

Bununla birlikte formula 1 araçlarının da trafiğe çıkamayacağı belirtilebilir. Bunun sebepi F1 araçlarının trafikte kullanılmaya uygun olmaması, barındırdığı güçlü motor ve hafif kasası istenmeyen kazalarla karşılaşma ihtimaline karşın trafiğe çıkmaları yasaklanmıştır.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar