BIST9.645,02%-0,50
USD32.556%0.11
EURO34,8867%0.71
ALTIN2.428,04%-0.20
Aktüel

İstanbul CHP’de cinsel taciz rezaleti! İlçe Başkan Yardımcısı cezaevine gönderildi, skandalın üstü örtülmeye çalışıldı

CHP'nin İstanbul Maltepe İlçe Başkan Yardımcısının 20 yaşındaki bir genç kıza cinsel tacizde bulunduktan sonra tutuklanmasının ardından cezaevine gönderildiği bildirildi. Öte yandan parti içinde patlak veren bu skandalın üzerinin yöneticiler tarafından örtülmeye çalışıldığı belirtildi.

Abone OlGoogle News
29 Kasım 2020 21:35

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yakın arkadaşı CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K, 20 yaşındaki bir kadını zorla bir restorana kapatarak taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandıktan sonra cezaevine gönderildi. U.K.’nin CHP Maltepe İlçe Örgütüne, Kaftancıoğlu'nun kontenjanından girdiği belirtiliyor.

 

Tacizci CHP’li tutuklanarak cezaevine gönderildi

CHP'nin İstanbul Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K., 20 yaşında genç bir kadını zorla alı koyup şiddet uygulayarak cinsel saldırı suçundan gözaltına alındı. Savcılık tarafından tutuklanması istenen U.K. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay 20 Kasım 2020 günü Beşçeşmeler’de bir kafeteryada yaşandı.

“Saçımdan sürükleyerek tuvalete götürdü”

U.K. ile sevgili olmadıklarını bir mekanda buluştuklarını anlatan Z.Y. isimli kadın, kafede kimse kalmayınca kalkmak istediğini ancak U.K.'nin buna müsaade etmediğini söyledi. Kendisini üzerine çektiğini bu sırada kafasına bardak vurduğunu anlatan Z.Y., U.K'nin saçından sürüyerek kendisini tuvalete götürdüğünü ve orada U.K.’den şiddet gördüğünü anlattı.

Tacizci CHP'li kırmızı şemsiye etkinliğinde

Söz konusu vahim olaya karşı CHP yönetiminin sessizliği büyük tepki çekerken, Maltepe halkının öfkesi büyüyor.

Tecavüz eylemlerinde bile boy gösterdi

Maltepe CHP yönetimi, geçtiğimiz günlerde Maltepe meydanında 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında kırmızı şemsiye dağıtmıştı.

 

Maltepe meydanında kırmızı şemsiye dağıttığı anlarda U.K. de etkinliğe katılmıştı.

CHP'den genç kadına cinsel saldırıyı örtbas etme çabası

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K., "Nitelikli Cinsel Saldırı" suçundan tutuklanırken, CHP'li üst düzey yetkililerin olayın basına yansımaması için devreye girdikleri ve mağdurun ailesiyle görüştükleri öğrenildi. Tacizi kapatmak için üst düzey devreye girildiği ve CHP'li U.K. tarafından cinsel saldırıya uğrayan genç kadının ailesi ile görüşerek ikna yoluna gidilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Yaşanan cinsel saldırı ve saldırıyı yapan CHP Maltepe ilçe yöneticisinin tutuklanmasıyla; Eylem Şahlar Süsem isimli Maltepeli kadın tarafından tacizci ilçe belediye başkanının arkadaşı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na çağrı yapıldı. İşte o çağrı:

“Herkes hiç yaşanmamış gibi ölüm uykusunda”

Kadına cinsel saldırıda bulunan zihniyetin sağı solu orta yolcusu olmaz. Adını cumhuriyetten alan bir partide ilçe başkan yardımcısı sıfatı olan bir sapık 20 yaşında genç bir kadını zorla alı koyup şiddet uygulayarak cinsel saldırıda bulunuyor ve tutuklanıyor fakat herkes sus pus. Adeta üstü kapatılıyor. Eminim ki bu dışarıdan hiç tanımadığımız bir erkek tarafından yapılmış olsaydı bu partinin tüm kademeleri kınar ve teşhir ederdi. Fakat kendi içinden kendi yönetiminden çıkınca herkes hiç olmamış yaşanmamış gibi ölüm uykusunda adeta.

“Sadece disipline mi sevk edeceksiniz?”

İçinizdeki kötüleri partiniz zarar görecek diye gizlemeyin efendiler. Hırsız çıktıysa arsız çıktıysa sapık çıktıysa ihraç edip ilişiğini kesersiniz. Bu çözüm mü tabi ki çözüm değil bu zihniyetlere istikrarlı bir şekilde mücadele etmedikçe bunlara karşı politikalar üretmedikçe sonuç bu olur.

İki gün evvel 20 yaşında bir kadına cinsel saldırıda bulunan kızı alıkoyup şiddet uygulayan parti yöneticinize karşı tavrınız alalacele yönetimi toplayıp disipline sevk etmek mi olacak sadece. Yoksa kadın örgütlülüğünde olan bir partide şiddete uğrayan kadına sahip çıkıp işin hukuki boyutunda olayın takipçisi olup ilçe yöneticiniz dahi olsa en ağır cezayı alması için mücadele edecek misiniz. Mesela tıpkı Musa Orhan’ı, Pınar’ı öldüren cani sapığı teşhir edip kınadığınız gibi bunuda kınayacak mısınız merak ediyorum. Daha iki gün önce 25 kasımda cinsel tacize ve tecavüze karşı basın açıklamaları yapan bir partinin kadın örgütleri bence acil olarak kadın kolları başkanlarıyla birlikte bu ahlaksızlığı teşhir edip mağdur edilmiş kadının yanında tavır almalıdır.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar