BIST9.716,77%-0,05
USD32.5746%0.12
EURO35,0004%0.08
ALTIN2.451,05%0.61
Aktüel

Kolluk Gözetim Komisyonu Farkındalık Eğitim Programı'nın 8. toplantısı gerçekleşti

İçişleri Bakanlığı himayesinde ve Vali Davut Gül’ün ev sahipliğini üstlendiği “Kolluk Gözetim Komisyonu Farkındalık Eğitimi” Programı’nın sekizincisi Gaziantep’te gerçekleşti.

Abone OlGoogle News
29 Temmuz 2022 16:19

Eğitim programına Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Vali İbrahim Akın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Bakanlık yetkilileri, protokol üyeleri, kolluk görevlileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyerek önemli olanın insan olduğunu ifade eden Vali Davut Gül, sadece işin şikayet boyutu değil beğenilerin de aktarılması gerektiğini ve bununla ilgili de Cumhurbaşkanın koordinesinde bütün bakanlıklarda çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Vali Gül: “Çalışırken, işimizi yaparken, vatandaşa hizmet ederken hiç birimizin bir mesleki taassubu yok. Dolayısıyla yüzbinlerce kişinin birlikte çalıştığı bir ortamda işini eksik veya hatalı yapanlarda olabiliyor. Aslolan bir irade ortaya koyabilmektir. Bu irade hem Cumhurbaşkanlığı hem Bakanlıklar makamında İçişleri Bakanımızın kendi iradesiyle eksik ve yanlışları olanlarla ilgili bir çalışma yapılıyor. Bunun sivil boyutunun olması çok önemlidir. Ama bunun oranına baktığımızda çok küçük bir oranda işini eksik, yanlış yapan mesai arkadaşımızın olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Dolayısıyla sadece işin şikâyet boyutu yok. Beğenilerin de aktarılması gerekiyor. 24 saat çalışan kimi zaman iki gün üst üste görev yapan kolluk kuvvetlerinin vatandaşa dokunurken, vatandaşın o memnuniyeti tıpkı şikayetler gibi bir üst makama iletmesi hem arkadaşlarımızı motive eder hem de bu çalışmanın amacına da hizmet etmiş olur.”  Dedi. Vali Gül sözlerini çalışmaya ve toplantıya emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

 “KOLLUK GÖZETİMİ İLE İLGİLİ TOPLUMSAL FARKINDALIĞI YÜKSELTMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Vali İbrahim Akın da yaptığı konuşmada, Kolluk gözetim komisyonu kurulmasıyla amaçlananın ülke genelinde Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin işlediği iddia edilen suç, eylem veya tutumları hakkında ihbar ve şikayetleri merkezi bir sistemde kayıt altına almak, idari merciler tarafından yapılan soruşturmaların hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak ve bütün bu süreçleri sivil bir mekanizma vasıtasıyla izleyebilmek olduğunu ifade etti.

Akın, “Ayrıca Kolluk Gözetim Komisyonu illerde; Valilik, İl İdare Kurulu Müdürlükleri, İlçelerde Yazı İşleri Müdürlükleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Dairesi Başkanlıkları bünyesinde kolluk şikayet büroları şeklinde teşkilatlanmıştır. Kolluk Gözetim Komisyonu Kamu Farkındalığının arttırılması programının 8.’sini bugün Gaziantep ilimizde gerçekleştiriyoruz. Bu programla, kolluk gözetimi ile ilgili toplumsal farkındalığı yükseltmeyi, görevli personele rehberlik etmeyi, konuyla ilgili mesleki bilgi ve becerileri paylaşmayı ve uygulamada birliktelik sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Kök tarafından konuyla ilgili sunum yapıldı. Akabinde program akışı soru cevap şeklinde devam etti.

Eğitim programı gün boyunca devam edecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar