BIST9.524,59%-0,06
USD32.5695%0.13
EURO34,7213%0.10
ALTIN2.495,24%0.43
Aktüel

İki Aile Arasındaki Dargınlık Barış Yemeği ile Sona Erdi

Songur aileleri arasında 25 yıldır süren husumet Kaymakam /Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen barış yemeği ile noktalandı.

Abone OlGoogle News
11 Haziran 2022 15:50

Songur aileleri kendileri için düzenlenen barış yemeğinde Kaymakam /Belediye Başkan V. Hüseyin Çam ve kanaat önderleri katılımıyla aralarındaki kırgınlığı sona erdirdi.

Barışa şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Çam: “   Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Böyle hayırlı işlerin olması bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Öncelikle bu hayıra vesile olanlara teşekkür ediyorum. Yunus Emre bir şiirinde diyor ki;  Gönül calapın tahtı, calab gönüle baktı, iki cihan bedbahtı, eğer gönül yıktın ise. Calap’dan kasıt Hz. Allah gönül Allah’ın evi. Allah’ın evini yıkmak gönlü yıkmakla eş değerdir. Gönlü yıkmak Allah’ın evini yıkmakla eş değerdir. Gönül yapmak ise bu birliği beraberliği sağlamak, küskünleri barıştırmak.

 

Hadiselerin neticesini güzelliğe neticelendirmek ise bir o kadar önemli bir o kadar kutsal bir vazifedir. Bu güzelliğin ortaya çıkmasında Songur ailelerine çok teşekkür ediyorum. Bu barışın sağlanmasında büyük emek sağlayan Dündar ailesine de çok teşekkür ediyorum. Duamız ve niyazımız şudur; inşallah bundan sonraki süreçte ilimiz, ilçemiz ve bölgemizde bu tarz üzücü hadiseler cereyan etmez. Var olan hadiseler de inşallah barışla sonuçlanır. Songur ailesine hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Sizi size Allaha emanet ediyorum” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar