BIST9.524,59%-0,06
USD32.5294%0.18
EURO34,7443%0.25
ALTIN2.487,58%1.03
Aktüel

Faruk Bildirici’den Altaylı'ya: ''Kılıçdaroğlu kabul etti diyor ama...''

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Fatih Altaylı’nın, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladığı Teke Tek programına yönelik eleştirilere karşı verdiği yanıtı yazısında yorumladı. Bildirici, ‘adil değil’ dedi ve dikkat çeken değerlendirmeler yaptı...

Abone OlGoogle News
11 Ocak 2022 18:10

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Fatih Altaylı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladığı Teke Tek programına yönelik eleştirilere karşı verdiği yanıtı bugünkü köşesinde değerlendirdi.

 “Fatih Altaylı, ‘Kılıçdaroğlu kabul etti’ diyor ama canlı yayına bağlanmada inisiyatif konukta değil yayıncıdadır. Kaldı ki, Erdoğan’ın katıldığı programa Kılıçdaroğlu bağlanabilir mi? Hayır. Öyleyse bu yayına Şentop ve Karaismailoğlu’nun bağlanmaları adil değil” diyen Bildirici, “Altaylı, canlı yayında cevap hakkı sınırlarını aşmalarını önlemek için Şentop ve Karaismailoğlu’nun yazılı cevaplarını programda okuyabilirdi. Böylesi daha adil ve dönem koşullarına uygun bir cevap hakkı formatı olurdu” değerlendirmesinde bulundu.

“Aydın Doğan da 1999’da DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in katıldığı canlı yayına telefonla bağlanmış, o da tartışılmıştı. Ama tv’lerde cevap hakkı standardı gelişmedi. Umarım bu tartışma canlı yayınlarda cevap hakkı formatının gelişmesine yol açar” diye devam eden Medya Ombudsmanı, “Aslında Fatih Altaylı’ya kızmak değil teşekkür etmek gerekli. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı canlı yayına TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu bağlayarak “canlı yayınlarda cevap hakkı” konusunu tartışmamızın yolunu açtı” ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar