BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
1 Soru 1 Cevap

Fasık ne demektir? Ne anlama gelir?

Fasık kelimesi kelime anlamı olarak Allah'ın emirlerine saygı duymayan, ibadet etmeyen ve günahları bile bile işleyen kişidir.Fâsık ne demektir? Ne anlama gelir?

Abone OlGoogle News
23 Şubat 2021 14:59

Fasık kelimesi ‘sapkın, günah işleyen ve Allah'ın emirlerini tanımayan’ anlamlar taşımaktadır. Dini içerikli cümlelerde sıkça kullanılan bu kelime aynı zamanda gündelik yaşam içerisinde de değerlendirilmektedir. Özellikle edebi metinler üzerinden dini içeriğe sahip yazılarda sıkça karşılaşılan sözcükler arasında yer alır. Hem sözlü hem de yazılı olarak değişik durumlarda ve yerlerde kullanılabilir.

Türk Dil Kurumu'na göre ise fasık kelimesi:

‘Kötülük eden, fesatçı’ anlamları taşıyor. Dini anlamının dışında bu şekilde de cümle içerisinde kullanılabilmektedir. Böylece gündelik hayatın içinde farklı cümlelerde rahatlıkla değerlendirilebilir.

Ancak Türkçe içerisinde eş anlamlıları çok fazla olduğu için, genelde dini içerikli yapılar adına değerlendirilen ve kabul edilmiş bir kelimedir. Türkçe cümleler içerisinde kullanılmasında da herhangi bir sakınca yoktur. Allah'ın emirlerine uymayan ve riayet etmeyen kişiler için daha çok kullanılan bir kelime olarak öne çıkmaktadır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar