BIST9.693,46%1,77
USD32.5857%0.17
EURO34,7714%0.25
ALTIN2.506,83%0.90
1 Soru 1 Cevap

El-Fettah ne demek? El fettah ne anlama geliyor ve fazileti nelerdir

El-Fettah, Kur’an-ı Kerimin Sebe Suresi’nde geçen ve Allah’a özel olan bir sıfatlar arasında yer almaktadır. Bu bağlamda El-Fettah isminin anlamı ve bu zikrin faziletleri de oldukça merak edilmektedir. Peki, El-Fettah ne anlama gelir

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 11:19

El-Fettah ismiyle Müslümanlara Allah’tan ümit kesmemeleri öğüt edilmektedir. Bu bağlamda, Allah’ın hiç umulmayan anlarda kullarına yeni kapılar açabileceği hatırlatılmaktadır. Kur’an-ı Kerim’de yer alan Fetih Suresi’nin adı da El-Fettah isminden gelmektedir.

El-Fettah Anlamı Nedir?

El-Fettah esmasının en kısa anlamı “iyilik kapılarını açan” olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda Allah’ın mutlak adaleti ile hakemlik yaptığı ve kullarını sıkıntılardan çekip çıkardığı da anlatılmaktadır. O; zulüm gören kişilere yardım eden, müminlere manevi kapılar açan, dertlere deva olan ve her türlü engeli kaldırandır. Fettah ismi şerifinin tüm kapıları ve kilitleri açtığına inanılmaktadır. Hatta ismin bu anlamıyla Osmanlı Devleti’nde kapı tokmaklarına yazıldığına da rastlanmaktadır.

El-Fettah Faziletleri Nedir?

El-Fettah, sıkıntı içindeki insanların dertlerine derman bulabileceği bir tesbihat olarak kabul edilmektedir. Bu bağlamda El-Fettah ya da Ya Fettah zikirlerine devam edilerek açılamayacak kapı olmadığına inanılmaktadır. Bu esmanın diğer faziletleri ise aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır.

 - “Ya Fettah” diyerek her gün zikir çeken kimseye, Allah’ın da izniyle hayırlı kapılar art arda açılmaktadır.

 - Zora düşen ve darda olan kişilere “Ya Fettah” tesbihatı yapması önerilmektedir. Bu sayede Allah’ın tüm zorlukları kolaylaştıracağına inanılmaktadır.

 - İşsiz kalanlar ya da hayırlı bir iş isteyenlerin gönülden El-Fettah” zikrine devam etmesi gerekmektedir.

 - Sabah namazı sonrasında “Ya Fettah” ismini okuyanların kalbi temizlenmekte ve onlara manevi fetihlerin kapıları aralanmaktadır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar