Fırında çıtır tavuk nasıl yapılır?

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Tavukları bulamak için:

2 su bardağıekmek kırıntısı(veya galeta unu)

2 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber

1 tatlı kaşığızerdeçal

1 tatlı kaşığıkimyon

1 tatlı kaşığıtuz

1 su bardağıun

2 adetyumurta

1/3 çay bardağısu

Tavuk parçaları için:

3 adettavuk göğsü(600-700 g)

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

Tavuk göğüslerini orta kalınlıkta şeritler olacak şekilde kesin.

Pane kaplamasını hazırlamak için ekmek kırıntılarını toz kırmızı biber, zerdeçal, tuz ve kimyonla bir kasede karıştırın ve kenara alın.

İlk kaplaması için önce tavukları una bulayın. Fazla ununu hafifçe silkeleyin.

Ardından 2 yumurta ve 1/3 çay bardağı suyu karıştırdığınız harca bulayın.

Son olarak hazırlamış olduğunuz baharatlı pane karışımına bulayın.

Ardından yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin. Tavuk parçaları bitene dek kaplama ve paneleme aşamalarını tekrar edin.

180 derece önceden ısıtlmış fanlı fırında 15 dakika pişirin. Ardından tavuk parçalarını ters çevirip bir 10-15 dakika daha kontrollü olarak pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!