Bademli Pilav nasıl yapılır?

Bademli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

1,5 su bardağı baldo pirinç

1/2 su bardağı file badem

1 avuçkuru üzüm(isteğe bağlı)

2 yemek kaşığısıvı yağ

2 tatlı kaşığıtereyağ

1 çimdik şeker

2-3 damla sirke

1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)

2+3/4 su bardağıtavuk suyu(veya normal su)

Bademli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Pirinçleri en az 15 dakikalığına ıslayın.

Kuru üzümleri, şişmeleri için sıcak su dolu bir kaseye alın.

1 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye alın ve bademlerinizi kokuları çıkana hafif renk alana kadar kavurun.

Bademleri kenara alın. Pirinçleri süzün ve yıkama suyu berraklaşana kadar sudan geçirin.

1 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağı tencereye koyup kızdırın.

Pirinçleri ekleyin ve kırmadan kavurun. Daha sonra bademleri, kuru üzümleri, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın.

Suyun tamamını çektikten sonra tencereyle kapak arasına havlu kağıt koyup 15 dakika boyunca dinlendirin.