Kabak Kavurma Tarifi

Kabak Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

2 adetkabak

1 adet küçük boyhavuç

2 adetsoğan

2 adetdomates

1 adetkırmızı biber

3 dişsarımsak

5 yemek kaşığızeytinyağı

1/2 çay kaşığıbeyaz biber

1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)

Kabak Kavurma Tarifinin Pişirme Önerisi

Eğer sebzeleri hafif sert sevmiyorsanız, tencerenin kapağını kapattıktan sonra 6 dakika kadar pişirin. Ama unutmayın ki az pişmeleri hem renkleri hem de besleyicilikleri açısından çok daha iyi.

Kabak Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğanları yemeklik, sarımsakları minik minik doğrayın.

Kabakların ortadaki çekirdekli kısmını almadan, sadece kenarlarını boydan boya kesin ve her uzun parçayı enine verev verev kesin.

Domatesin çekirdekli kısımlarını atın, etli kısımlarını küp küp doğrayın.

Havuçları ve kırmızı biberi de ufak ufak küp küp doğrayın.

Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.

2-3 dakika kavurduktan sonra sarımsakları, havuç ve biberi de ekleyin.

5-6 dakika boyunca orta ateşte kavurarak pişirin.

Domatesleri ekleyin ve hafif diriliklerinin gitmesini bekleyin.

Domatesler de yumuşayınca kabakları ekleyin ve 5-6 dakika kadar kavurun.

Sonra altını kısıp, içerisine 2-3 yemek kaşığı su ve baharatları(tuz, biber) ekleyerek. 3 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

İster sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.