Cevizli Un Helvası nasıl yapılır?

Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı un,

100 gram tereyağı,

1 çay bardağı sıvı yağ,

1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz,

1 su bardağı toz şeker,

3 su bardağı su

Cevizli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

Cevizli un helvası yapmak için öncelikle 1 su bardağı toz şeker ile 3 su bardağı su, tencereye koyulur.

Ocağın üzerinde şeker eriyene kadar ısıtılır.

Şeker tamamen eridikten sonra hazırlanan şerbet ocaktan alınır (kaynamasına gerek yok).

100 gram tereyağı ile 1 çay bardağı sıvı yağ tencereye koyulup eritilir.

Üzerine un ilave edilir ve rengi değişinceye kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.

Kavrulan unun rengi değişince üzerine ceviz içi ilave edilip karıştırılır.

Son olarak kavrulan unun üzerine hazırlanan şekerli su dökülür.

Bu aşamada çok buhar çıkıyor, elinizin yanmaması için dikkat edin.

İlk fokurdaması ve yoğun buharı gittikten sonra, kısık ateşte kaşığın tersi ile eze eze karıştırmaya devam edilir.

Helva olmaya başlayınca tencerenin ortasında toplanmaya başlayacak, bu şekilde iki üç dakika daha karıştırılır ve ocaktan alınır.

Tencerenin kapağı kapatılır ve hazırlanan cevizli un helvası, demlenmesi için 5 dakika kadar bekletilir.

Demlenen helva arzuya göre şekillendirilir ve soğuduktan sonra servise sunulur.