Kolay Fırında Makarna nasıl yapılır?

Kolay Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Yarım paket fırın makarna,

2 yemek kaşığı tereyağı,

1 buçuk yemek kaşığı un,

2 buçuk su bardağı soğuk süt,

Tuz,

Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri.

Kolay Fırın Makarna Yapılışı

Kolay fırın makarna yapmak için öncelikle makarnalar bol tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Makarnalar yumuşayınca süzgeç yardımı ile suyu süzülür ve üzerine biraz soğuk su gezdirilir.

Beşamel sosu hazırlamak için bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve üzerine 1 buçuk yemek kaşığı un eklenip, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur.

Unun kokusu çıkınca üzerine 2 buçuk su bardağı soğuk süt ilave edilir ve topaklanmaması için, hızlı bir şekilde karıştırarak kaynatılır.

Beşamel sos kaynayıp kıvam alınca tuzu ayarlanır ve ocaktan alınır.

Makarnanın yapılacağı fırın kabı yağlanır ve makarnanın yarısı kaba koyulur.

Üzerine  hazırlanan beşamel sosun yarısı dökülür ve karıştırarak sos makarnaya yedirilir.

Üzerine kalan makarna ile kalan sos ilave edilir.

Spatula yardımı ile güzelce karıştırarak sos makarnaya yedirilir ve üzeri düzeltilir.

Son olarak üzerine kaşar rendesi serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Pişirilen kolay fırın makarna, oda ısısında ılındıktan sonra dilimlenerek servise sunulur.

Not; Arzu ederseniz içerisine haşlanmış tavuk veya mantar ilave edebilirsiniz.

Makarnayı sıcakken hemen kesip servis yapmayın, biraz soğusun.