Ispanaklı Tart Kek nasıl yapılır?

Ispanaklı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

2 yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

1 su bardağı süt,

Yarım su bardağı sıvı yağ,

1 paket kabartma tozu (10 gram),

1 paket vanilya (5 gram),

1 su bardağı ıspanak püresi 

2 su bardağı un.

Üzeri için;

2 poşet krem şanti,

1 su bardağı süt.

Ispanaklı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Ispanaklı tart kek yapmak için öncelikle ıspanaklar rondodan geçirilerek püre haline getirilir.

Kek harcı için gerekli olan yumurta ile toz şeker, derin bir kap içerisinde çırpılır.

Üzerine süt, sıvı yağ ve ıspanak püresi koyulup, çırpmaya devam edilir.

Elde edilen karışıma son olarak un, kabartma tozu ve vanilya kanulup, çırpılır.

Hazırlanan ıspanaklı kek harcı, yağlanıp unlanmış tart kalıbına dökülür.

Önceden ısıtılmış 175° fırında, yarım saat kadar pişirilir.

Süre sonunda pişirilen tart kek fırından alınarak, oda ısısında soğumaya bırakılır.

2 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt ile koyu kıvam alıncaya kadar çırpılır.

Soğuyan ıspanaklı tart kek, servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıptan çıkartılır (isteğe bağlı olarak kekin üzeri 1 su bardağı süt ile ıslatılabilir).

Daha sonra ortasındaki boşluğa, düzgün bir şekilde çırpılmış krem şanti yayılır.

Üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir.