Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı pilavlık bulgur,

1 çay bardağı tel şehriye (büyük çay bardaklarından),

2 yemek kaşığı sıvı yağ,

2 yemek kaşığı tereyağı,

4 su bardağı sıcak su (et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz),

1 buçuk tatlı kaşığı tuz,

Arzuya göre karabiber.

Tel şehriyeli Bulgur Pilavı Yapılışı

Tel şehriyeli bulgur pilavı yapmak için öncelikle pilavlık bulgur 2-3 su yıkanıp süzülür.

Pilav tenceresine sıvı yağ ile tereyağı koyulur ve ocağın üzerinde eritilir.

Tereyağı eriyince, tel şehriyeler ilave edilir ve altın rengini alıncaya kadar kavrulur.

Daha sonra bulgurlar eklenip, 2 dakika kadar karıştırarak kavrulur.

Son olarak üzerine sıcak su ile tuz ilave edilip karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.

Tel şehriyeli bulgur pilavı kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır.

Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alınır ve demlenmesi için 15 dakika kadar dinlendirilir.

Demlenen pilav daha sonra servise sunulur.