Patatesli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı pilavlık bulgur,

1 adet soğan,

1 adet yeşil biber,

1 adet kırmızı kapya biberi,

4 yemek kaşığı sıvı yağ,

Yarım yemek kaşığı salça,

1 adet patates,

1 adet domates,

Tuz,

Pul biber,

2 su bardağı su (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).

Patatesli Bulgur Pilavı Yapılışı

Patatesli bulgur pilavı yapmak için öncelikle kuru soğan ve biberler küçük küçük doğranıp pilav tenceresine koyulur.

Üzerilerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip , ocağın üzerinde ara ara karıştırarak kavrulur.

Kavrulan soğanların üzerine yarım yemek kaşığı salça, kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domates ve patatesler ilave edilir.

Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte domateslerin suyunda patatesler hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Patatesler hafif yumuşayınca üzerine, yıkanıp suyu süzülen bulgurlar ilave edilip karıştırılır.

Son olarak üzerine 2 su bardağı su ilave edilip tuzu ayarlanır ve kaynamaya bırakılır.

Hazırlanan patatesli bulgur pilavı kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Bulgurlar suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alınır ve kapağı kapalı olacak şekilde demlenmesi için 10 dakika kadar dinlendirilir.

Demlenen bulgur pilavı daha sonra sıcak olarak servis edilir.

Not; Arzu ederseniz pilav suyunu çektikten sonra, ocaktan almadan hemen önce içerisine ince kıyılmış maydanoz veya reyhan ilave edebilirsiniz.

Bu ölçüler ile 3-4 kişilik pilav elde ediliyor.