Kıymasız Arpa Şehriye Çorbası nasıl yapılır?

Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 yemek kaşığı dolusu kıyma,

2 yemek kaşığı sıvı yağ,

1 diş sarımsak,

1 tatlı kaşığı domates salçası,

2 adet rendelenmiş domates (veya 4-5 yemek kaşığı domates sosu),

1 çay bardağı arpa şehriye,

Tuz,

5 su bardağı sıcak su(su bardağı ölçüsü: 200 ml.),

1 tatlı kaşığı nane,

Pul biber.

Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kıymalı arpa şehriye çorbası yapmak için derin bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur.

Üzerine kıyma ilave edilip kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırarak kavrulur.

Rengi dönen kıymaların üzerine 1 diş sarımsak doğranır ve kavurmaya devam edilir.

Daha sonra domates salçası ilave edilip karıştırılır ve domates rendesi ilave edilip biraz pişirilir (1-2 dakika kadar).

Son olarak su ile tuz ilave edilerek kaynamaya bırakılır.

Kaynamaya başlayan suyun içerisine 1 çay bardağı arpa şehriye ilave edilir.

Hazırlanan kıymalı arpa şehriye çorbası, şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Şehriyeler yumuşadıktan sonra üzerine nane ile pul biber ilave edilip karıştırılarak ocaktan alınır.

Çorba 4-5 dakika kadar dinlendirildikten sonra, sıcak olarak servis edilir.

Not; Gerekli görülürse kıvamını ayarlamak için biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.

Bu ölçüler ile 7-8 kase çorba elde ediliyor.