Çikolata Kaplı Muffin nasıl yapılır?

Muffin Tarifi İçin Malzemeler

Kek harcı için;

3 tane yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

1 su bardağı sıvı yağ,

1 su bardağı süt,

1 paket vanilya (5 gram),

1 paket kabartma tozu (10 gram),

2 yemek kaşığı kakao,

2,5-3 su bardağı kadar un.

Çikolata kaplaması için;

3 paket çikolata.

Çikolata Kaplı Muffin Nasıl Yapılır?

Kek harcı için gerekli olan yumurtalar ile toz şeker, derin bir kap içerisinde köpürene kadar çırpılır.

Üzerine sıvı yağ ile süt eklenip, çırpmaya devam edilir.

Elde edilen karışıma un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip, güzelce karıştırılır.

Hazırlanan kek harcı, silikon muffin kalıplarına 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.

Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir.

Pişirilen kekler fırından alınır ve oda ısısında soğuduktan sonra kalıplarından çıkartılır.

Silikon kalıplar yıkanıp kurulanır.

Çikolata benmari usulü eritilir ve kalıpların içerisine birer kaşık koyulur.

Çikolatanın üzerine kek yerleştirilir ve hafifçe bastırılır.

Çikolata Kaplı Muffin Sunum Önerisi

Çikolatasının donması için buzdolabına kaldırılarak yarım saat bekletilir.
Süre sonunda dolaptan alınır ve kalıplardan çıkartılarak servise sunulur.

Arzu ederseniz kekin içerisine tarçın, ceviz, kuru meyve veya damla çikolata koyabilirsiniz.