Hindistan Cevizli Şekerpare nasıl yapılır?

Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

200 gram margarin (oda sıcaklığında),

2 adet yumurta,

1 su bardağı Hindistan cevizi,

1 çay bardağı çekilmiş ceviz,

Yarım paket kabartma tozu,

Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı).

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker,

3 su bardağı su,

1 çay kaşığı limon suyu.

Üzeri için;

Fındık.

Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizli şekerparenin şerbeti için gerekli olan toz şeker ile su tencereye koyulur ve ocağın üzerine alınarak kaynamaya bırakılır.

Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra içerisine limon suyu ilave edilip, bir taşım daha kaynatılır.

Daha sonra kaynatılan şerbet ocaktan alınır ve oda ısısında ılınmaya bırakılır.

Hamurunu hazırlamak için, derin bir kap içerisine bir miktar un koyulur.

Üzerine gerekli olan diğer malzemelerin tamamı ilave edilerek yoğurmaya başlanır.

Aldığı kadar azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve kurabiye hamurundan daha yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.

Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.

Yuvarlanan hamurlar, fırın tepsisine dizilir ve ortalarına fındık batırılır.

Önceden ısıtılmış 175° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.

Pişirilen Hindistan cevizli şekerpare fırından alınır ve sıcak şekerparenin üzerine ılık şerbet dökülür.

Tatlılar şerbetini çekip soğuduktan sonra servise sunulur.