Terbiyeli Mercimek Çorbası nasıl yapılır?

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 büyük su bardağı kırmızı mercimek,

1 adet orta boy soğan,

1 adet orta boy patates,

1 adet orta boy havuç,

7 su bardağı su (su bardağı ölçüsü: 200 ml.),

Bir tatlı kaşığı tuz.

Terbiyesi için;

1 yumurta sarısı,

1 adet limonun suyu,

3 yemek kaşığı yoğurt.

Üzeri için; 

1 yemek kaşığı tereyağı,

1 yemek kaşığı sıvı yağ,

Pul biber,

Nane.

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Mercimekler yıkanıp suyu süzülerek, düdüklü tencereye konulur.

Üzerine küp küp doğranmış olan soğan, patates ve havuçlar ilave edilir.

Daha sonra üzerine 4 su bardağı su ile tuz eklenip, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.

Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirilir.

Süre sonunda ocak kapatılır ve tencerenin havası çıktıktan sonra, kapağı açılır.

Pişirilen malzemeler blenderden geçirilir ve üzerine sıcak su ilave edilerek çorbanın kıvamı ayarlanır (ben 3 su bardağı daha ilave ettim).

Ocağın üzerinde kapağı açık olarak 1 taşım kaynatılır ve üzerinde biriken köpükler, kaşık yardımı ile alınır.

Terbiyesi için gerekli olan yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu, derin bir kase içerisine konulur ve pürüzsüz hal alıncaya kadar iyice çırpılır.

Elde edilen terbiye, azar azar çorbaya ilave edilir ve bir yandan da hızlıca karıştırılır.

Hazırlanan terbiyeli mercimek çorbası, 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.

Üzeri için gerekli olan tereyağı ile sıvı yağ, küçük bir sos tavası içerisinde eritilir.

Üzerine nane ile pul biber ilave edilip, yakmadan kızdırılır.

Elde edilen yağ sosu, pişirilen çorbanın üzerine dökülüp karıştırılır.

Hazırlanan terbiyeli mercimek çorbası ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.

Bu ölçüler ile 5-6 kişilik terbiyeli mercimek çorbası elde ediliyor.