Akçaabat Köfte nasıl yapılır?

Akçaabat Köfte Tarifi İçin Malzemeler

600 gram dana kıyma,

6-8 diş sarımsak

6 dilim (100 gram) ekmek içi,

Tuz,

Arzuya göre köftelik çember yağı.

Akçaabat Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Akçaabat köfte yapmak için öncelikle ekmek içi ufalanır ve 1-2 yemek kaşığı suyla hafif ıslatılır.
Sarımsakların kabuğu soyulup ince ince doğranır.

Köfte harcı için gerekli olan kıyma geniş bir tepsi içerisine alınır.
Üzerine sarımsak, ekmek ve tuz eklenip 10-15 dakika elle harmanlanarak karıştırılır.
Elde edilen köfte harcı en az 2 saat dinlendirilir.

Dinlendirilen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır ve bastırarak inceltilir.
Köftelerin şeklinin yuvarlak ve ince olması gerekiyor.

Şekillendirilen köfteler ızgarada arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
Pişirilen Akçaabat köfte sıcak olarak servis edilir.

Not; Ev grilinde, fırında veya yağsız tavada aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Kıyma çekme makineniz varsa ekmekleri de çekebilirsiniz.

Çember yağını da kıymayla birlikte makineden geçiriniz.