Sulu Köfte nasıl yapılır?

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için;

300 gram kıyma,

2 dilim ekmek içi yada galeta unu,

1 tane yumurta,

1 tane soğan (rendelenmiş),

2 diş sarımsak,

Maydanoz,

Kimyon,

Karabiber,

Pul biber,

Tuz.

Kızartmak için;

Sıvı yağ.

Sosu için;

3 tane domates (yada bir su bardağı yazdan hazırlanmış domates konservesi),

Köfteleri kızarttığınız sıvı yağ,

Yarım çay bardağı su,

Tuz.

Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Sulu köfte harcı için gerekli olan malzemelerin tamamı, derin bir kap içerisine konulup, güzelce yoğrulur.

Elde edilen köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.

Şekillendirilen köfteler, sıvı yağ içerisinde kızartılarak bir tabağa alınır.

Sosu için gerekli olan domatesler tencere içerisine rendelenir ve üzerine biraz su koyulup pişirilir.

Pişirilen domateslerin üzerine köftelerin kızartıldığı yağdan eklenip, tuzu kontrol edilir.

Daha sonra hazırlanan sosun üzerine kızartılan köfteler ilave edilir ve bir iki kere çevrilip ocaktan alınır.

Hazırlanan sulu köfte, sıcak olarak servise sunulur.

Not; Arzu ederseniz köftelerin üzerine kaşar peyniri rendeleyip, fırına koyabilirsiniz.