Tahinli kurabiye nasıl yapılır?İşte tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı tahin,

1 su bardağı çekilmiş fındık yada ceviz,

1 su bardağı pudra şekeri,

1 su bardağı sıvı yağ,

Yarım su bardağı susam,

4 su bardağı un,

1 paket kabartma tozu (10 gram),

Bir çimdik tuz.

Tahinli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Tahinli kurabiyenin hamuru için gerekli olan un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisinde karıştırılır.

Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur.

Yoğrulan kurabiye hamurundan cevizden küçük parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır (farklı şekillerde de yapabilirsiniz).

Şekillendirilen kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Hazırlanan tahinli kurabiye, önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika kadar pişirilir.

Süre sonunda pişirilen kurabiyeler fırından alınır ve tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.

Kurabiyeler soğuduktan sonra servise sunulabilir.

Not; Kurabiyeler fırından çıkınca yumuşak oluyor, ama soğuyunca normal hale geliyor.

Kurabiyeler soğumadan tepsiden almayın, dağılabilir.