Görüntüsüyle lezzetiyle güzel sütlü tatlı:Krem Karamel
İşte hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle gönüllere taht kuracak bir tatlı tarifi. Sütlü tatlılar arasında tüm dünyada belki de en sevilendir Krem Kramel! Fransız tariflere taş çıkaracak karamelin en leziz tarifi Krem Karamel tarifi sizinle!
Malzemeler:
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Karameli için:
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Öncelikle derin bir tencereye sütü alalım. Altını açalım ve toz şekeri ekleyelim. Kısık ateşte 3-4 dakika süt ve şekeri pişirelim.
Derin bir kabın içerisine tek tek yumurtaları kıralım ve vanilyayla iyice çırpalım. Çırptığımız yumurtaları süt karışımına azar azar ekleyelim. İyice karıştıralım ve 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım.
Süt karışımı bir yerde dinlenirken diğer tarafta karameli yapmaya başlayalım. Karamel için bir tavaya toz şekerleri alalım ve kısık ateşte karamel kıvamını bulana kadar eritelim. Koyulaşmaya başladıktan sonra limon suyunu da ekleyelim ve iyice karıştırıp ocaktan alalım.
Hazırladığımız sütlü tat karışımın süzerek ayrı bir kaseye alalım. Biraz sulu olacaktır, o yüzden pürüzsüz bir kıvama ulaşması için iyice süzelim.
Sunum yapacağımız (şekil vermesi için, sunumu başka bir tabakta yapacağız) tatlı kaseleri ısıya dayanıklı olmalıdır. Tatlı kaselerinin alt kısmını (çevirince üste gelecek) karamel ile kaplayalım. Daha sonra üzerine sütlü karışımı ekleyelim. Hepsine eşit olarak paylaştırdıktan sonra kaseleri fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim.
Tepsiye, yerleştirilen tatlı kaselerinin yarısına gelecek şekilde soğuk su ekleyelim. Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında yavaş yavaş pişirelim. Ortalama 50-55 dakika pişecektir.
Fırından çıkardığımız krem karamelleri soğuması için bir kenara alalım. Soğuduktan sonra sunum yapacağımız tabağa ters çevirelim. Altta kalan karamel sos tatlının üzerinden akacaktır. Bu çok normaldir. Ve krem karamelimiz hazır! Afiyet olsun!