Limon reçeli nasıl yapılır?

Limon reçeli tarifi Malzemeler:

4 adet limon

1 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Limon reçeli nasıl yapılır?

 Limon reçelini kahvaltı sofralarında ikram edebileceğiniz gibi hamur işlerinizde de kullanabilirsiniz. Öncelikle limonları yıkayın. Ardından limon kabuklarını meyve soyacağıyla soyun. Kabuklarda beyazlıkların kalmamasına dikkat ederek soymanız önemli. Limonların etrafında kalan beyazlıkları ayırın.

Limonları dilimleyin. Limonları bir tencerenin içine alın ve üzerine şekeri gezdirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak limonların suyunu salmasını bekleyin. Limon kabuklarını derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak su dökün. 5 dakika sonunda kabukları süzün. Bu işlemi 3-4 kez tekrar edin. Limon ve şeker karışımını 3-4 saat beklettikten sonra üzerine bir su bardağı su ilave edip ocağa alın. Reçel kaynayınca kabukları tencereye atın. Reçeli 40 dakika kadar orta ısıda pişirin. Kıvam alan reçeli ocaktan indirin ve kavanozları bölüştürün. Afiyet olsun.