Doğru nefes nasıl alınır?

DOĞRU NEFES ALMA KURALLARI

- Mideyi şişirirken burundan tam derinliğe kadar kolayca ve sessizce nefes almanız gerekir.

- Ayrıca burundan nefes vermeniz gerekir. Spor yaparken veya koşarken bu şart değildir.

- Göğsünüzü zorlamayın. Derin zorla nefes alma durumunda, oksijen konsantrasyonu artar, ancak karbondioksit keskin bir şekilde azalır ve baş dönmesi görülür.

- Doğru nefes almayı öğrenmek için arka arkaya iki gün saatte 5 dakika, ardından her 30 dakikada bir 5 dakika nefes egzersizi yapılması önerilir. Ardından programı 10 gün sonra tekrarlayın.

- Birçok nefes egzersizi vardır, sizi çok yormayacak birini seçin.

- Duruşunuza dikkat edin. Doğru duruşu korumak, doğru nefes almanın yoludur. Eğer kamburlaşırsanız veya eğilirseniz, diyaframınızı sıkarsınız. Düz yürüyerek ve dik oturarak sırt kaslarınızı güçlendirin, bu diyaframınızın daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

- Ağzınızdan değil burnunuzdan nefes alın. Burundan nefes almak havayı istenilen sıcaklığa getirir ve nemlendirir ve sonuç olarak daha rahat nefes almanızı sağlar. Ağızdan değil burundan nefes almak, doğru nefes almayı öğrenmede önemli bir faktördür.

- Uyarıcılardan kaçının. Karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri atıştırmaya alışkınsanız, kan şekeriniz daha yoğun dalgalanır ve bu da nefes almayı hızlandırır. Kafein gibi uyarıcılar da aynı durumu tetikler. Karbondioksit kan damarlarını etkiler ve kasıldığında glikoz metabolizması ve dolayısıyla kan şekerindeki dalgalanmalar artar.a

- Daha az esnemeye çalışın. Sık sık esneme isteğiniz varsa, kendinizi durdurun. Fazla havayı dışarıda tutmak için esnemeyi durdurmaya çalışın. Sık boğaz ağrısı ve rahatsız edici öksürük de kötü nefes almanın bir göstergesi olabilir.

Bu basit doğru nefes alma teknikleriyle sağlığınızı geliştirirken aynı zamanda düşüncelerinizi ve duygularınızı doğru zamanda kontrol edebileceksiniz. Sadece iyi şekilde rahatlamayı öğrenmeyecek, aynı zamanda doğru nefes alma ile birlikte vücudunuza daha fazla oksijen kazandıracak ve tüm vücutta genel bir iyileşme sağlayacaksınız.