Bu yiyecekleri kışın tüketmeyin!

Paketlenmiş hazır sebzeler, hızla tüketebilmemiz için önceden yıkanır ve doğranır. Yıkama işlemi, yeşilliklerin liflerine zarar verebilir ve içindeki vitaminlerin kaybolmasına yol açabilir. Sonuç olarak güzel görünen ancak sağlıksız bir besinle karşı karşıya kalırız. Paketli sebze satın almak yerine tazelerini tercih etmeli ve mevsiminde tüketmelisiniz.

Kuşkonmaz tüketmek için en uygun zaman, bahar ayarıdır. Kışın başka ülkelerden ithal edilen kuşkonmazın tadının yanı sıra vitaminleri de kaybolur. Bu da kuşkonmazı daha az besleyici bir hale getirir.

Yaz ayları çilek yemek için en iyi zamandır. Çilek, kolajen üretilmesini sağlayan C vitamini açısından zenginken, yaban mersini de cilt kanserini önleyen ve beyinsel aktiviteyi artıran besinlerle doludur. Yerel olarak üretilen yaban mersini ve çileği tüketmek doğru bir seçenek olacaktır.

Uzak mesafelerden ve mevsimi dışında gönderilen ürünler aynı lezzete ve besleyici özelliklere sahip olmayacaktır. Eğer hala mevsim dışı tüketmek istiyorsanız, dondurulmuş olanları tercih edebilirsiniz.

Mısır sadece yazın yetişir. Marketlerde bulduğunuz koçanlı mısırlar kış aylarında düşündüğünüz kadar taze olmayabilir. Dondurulmuş ya da önceki yazdan kalma olabilirler. Bu nedenle mısırı mevsiminde tüketmenizde fayda var.

Lor peyniri ve süt gibi ürünler kışın dikkatle tüketilmelidir. Lor peyniri mukus salgısını artırabilir ve genel sağlığınızı etkileyebilir. Öksürüğü veya soğuk algınlığı olan veya astımı olan kişilerin durumunu kötüleştirebilir. Süt ise balgam oluşumuna neden olabilir.

Şeker tüketimi, kış aylarında depresif bir ruh haline girmenize neden olabilir. Şeker vücuttaki iltihaplanmayı tetikler ve dopamin salınımını azaltır. Kışın ilave şeker tüketmeyi kesmek gerekir.

Kırmızı et, kasları ve metabolizmayı güçlendirmek için gerekli olan iyi bir protein kaynağıdır. Ancak kışın sık tüketilmesi boğazdaki mukus oranını etkiler. Bu nedenle kışın tavuk veya balık yemek daha iyi olacaktır.