Turkovac için hatırlatma dozu onayı verildi!

TÜRKİYE İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), ilk yerli inaktif aşımız Turkovac'ın rapel dozu (hatırlatma aşısı) olarak uygulanmasını onayladı. Bu kapsamda 2 doz Sinovac aşısı olmuş kişilere 3'üncü doz Turkovac aşısı uygulanması için resmi onay verildi.

Halen Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) desteğiyle Faz-3 çalışmaları devam eden Turkovac, pekiştirme dozu olarak 40 merkezde uygulanacak. 2 doz Sinovac aşısı olanlar için Turkovac aşısı olma yönünde başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak. Çalışma mevcut Faz-3 çalışmasına paralel yürütülecek.

2 farklı Faz-3 çalışması

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde bilimsel çalışmalarda büyük ilerleme kat ettiğini belirten TİTCK Başkanı Doç. Dr. Tolga Karahan, 28 Eylül 2020 itibarıyla 7 yerli aşı adayına ait 13 klinik araştırma başvurusunun yapıldığını belirterek, "Bu başvurulardan 8'ine izin verildi. 5'inin ise süreci devam ediyor. Başvuruların dağılımına bakıldığında 7 adet Faz-1, 5 adet Faz-2, 1 adet Faz-3 gerçekleşti" ifadelerini kullandı.