Taş taş üstünde kalmadı, bilanço ağırlaşıyor… Yunanistan paramparça

Hafta başında ortaya çıktı, hızla Yunanistan kıyılarına ulaştı, korkuyla beklenen felaket dün gece yarısı şiddetini daha da artırarak ülkenin orta kesimini resmen yerle bir etti.

Akdeniz üstünden Yunanistan'a gelen tropikal Medicane'nin (Akdeniz Kasırgası) yol açtığı felakette kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Son haberlere göre Teselya'da üç kişi hayatını kaybettiği bildirildi. Bu sabah Kastania'nın Kardiça kentinde evinin çatısıın çökmesiyle ezilen yaşlı adam ölü bulundu.

Talihsiz adamın cansız bedeni, tahliye operasyonu sırasında kurtarma ekibi tarafından bulundu. Dün, Farsala'da bir kadın ve Karditsa'da bir sığır yetiştiricisinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Felaketteki ölü sayısı böylece 3'e yükseldi.

Batıdaki Kefolanya ve Ithaca adalarından ana karaya ulaşan tufan yolları ve mezarlıkları yuttu, sokaklar ve evler sel altında kaldı.

Reuters ve AP haber ajansları dün geçtikleri haberlerde binlerce insanın mahsur kaldığı ülkede en az iki kişinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Kayıp olan bir kadının ise polis ve itfaiyenin direktiflerine uymayıp sel bölgesine aracıyla girdiği, bir daha kendisinden haber alınamadığı açıklanmıştı.

Felaket bölgesinde taşan nehirler iki köprü ve onlarca binanın hasar görmesine neden oldu, bazı resmi binalar çöktü, elektrikler kesildi.

Kurtarma ekipleri şimdiye kadar en az 600 kişiyi güvenli alanlara taşıdı, itfaiye ise devrilen ağaçlarla kapanan yolları açmak için çaba sarfediyor.

Yunanistan'ın güneyi ve kuzeyine giden tren seferleri iptal edilirken, Atina ve Selanik arasında da bağlantı koptu.

Uluslararası haber ajansı Reuters ise, ülkenin orta kesimindeki Megala Kalyvia'dan şok fotoğrafları dünyaya servis etti.

Sel altında kalan bir çiftlikteki koyunları kurtarmak isteyenler hayvanları kucaklarında taşırken, bellerine kadar gelen suda yürümeye çalıştı.

Yerel bir televizyon kanalına konuşan Farsala sakinlerinden Nikolaos Gousios, Ianos adı verilen Akdeniz Kasırgası'nın tam bir yıkıma yol açtığını söyledi.