YAŞ toplantısı sona erdi! İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı flaş kararları açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan YAŞ kararlarını açıkladı.

Sözcü Kalın’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

16 general amiral ve amiral üst rütbeye yükselmiştir. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır. 38 general ve amiral kadrosuzluk sebebiyle emekliye sevk edilmiştir.

Orgeneral Yaşar Güler'in yaş haddi ve görev süresi bir yıl uzatıldı. Deniz ve hava kuvvetleri komutanları emekliye sevk edildiğinden Org. Atilla Gülhan Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır. Listenin tamamı Cumhurbaşkanlığı web sitesinde yayınlanacak.

 

Balıklı Rum Hastanesi'ndeki yangın

Hastanede yangın meydana geldi. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla olaya derhal müdahale edildi. Yangın kontrol altına alındı. Can kaybı ve yaralı yok. Hastalar hızlı şekilde tahliye edildi. 80'e yakın hasta başka hastaneye sevk ediliyor, burada bakımları yapılmaya devam edecek. Hastalarımızın mağdur olmaması için tedbirler alındı. Yangın sona erdikten sonra tarihi hastanenin restorasyon çalışmaları ivedilikle yapılacak.

32 yıl sonra bir ilk gerçekleşti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresinin bir sene uzatılmasıyla Güler, 1990'dan sonra 4 yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim oldu.

İki kuvvet komutanı emekliye sevk edildi

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.