Dolara “Erdoğan” neşteri! Resmen çakıldı

Dünkü piyasa kapanışının ardından 8,18 düzeyinde dengeli bir seyir izleyen dolar kuru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sonrası 7,93 seviyesine kadar düştü.

Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan değişimlerin ardından ekonomi yönetiminden gelen mesajlara odaklanan yurt içi piyasalarda oynaklık düşmeye başladı.

Piyasalarda düşüş seyri

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan gelen mesajların etkisiyle düşüş seyrini sürdüren dolar kuru, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Grup Toplantısı’ndaki konuşması sonrası sert bir düşüş daha yaşadı.

8 liranın altına düştü

Dolar kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı'nda ekonomideki yeni yol haritasını açıkladığı sırasında 8 liranın altına inerek 7,9350’ye kadar geriledi.