Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'dan solakları kızdıracak çıkış: Yeni anayasada laiklik yer almasın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yeni anayasa" çağrısının ardından Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'dan solakları küplere bindirecek bir paylaşım geldi. Boynukalın, yeni anayasada laiklik ilkesinin yer almaması çağrısı yaptı.

“Anayasada İslam Olsun”

Yaptığı paylaşımda "Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün" diyen Boynukalın, Twitter hesabından, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadelerini kullandı. Ayasofya baş imamı mesajını “#AnayasadaİslamOlsun” etiketiyle bitirdi.

Ebubekir Sifil’e destek vermişti

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, daha önce de Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı "Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısına destek vermişti. Boynukalın, Özdil ve Akman'ın Allah'ın ayetleriyle alay ederek "küfür"e girdiğini belirtmiş ve "Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş" demişti.