BIST10.643,58%3,14
USD32.2295%-0.15
EURO35,0126%-0.35
ALTIN2.500,70%1.40
Gündem

İşte Afyon işte CHP belediyeciliği! Şehri kanalizasyon kokusu sardı

Afyonkarahisar’ın en gözde ve yeni yerleşim yeri olan Uydukent bölgesinde yer alan Akarçay’ın yakınlarında meydana gelen altyapı arızasından kaynaklı ortaya çıkan kötü koku sorunu tüm bölgeyi sardı.

Abone OlGoogle News
07 Mayıs 2024 13:59

Afyonkarahisar'ın Uydukent bölgesinde yer alan Akarçay'da yer alan isale hattında meydana gelen göçükten kaynaklı ortaya çıkan kötü koku günlerdir mahalle halkını rahatsız ediyor. 

Vatandaşa ücretsiz dedikleri Haluk Levent konseri için 2 milyon liranın üzerinde para verdiği iddiaları gündemdeyken Akarçay’daki kötü koku vatandaşı adeta çileden çıkardı. Uydukent sakinleri “Milyonları konsere akıtacağınıza Akarçay’ı ve kanalizasyon hatlarını temizleseydi.” diye tepki gösterdi.

Vatandaşlar evlerinde cam bile açamıyor

Afyon Postası'nın haberine göre; Vatandaşlar mahallede bulunan kötü kokudan rahatsız olduklarını, evlerinde camları dahi açamadıklarını ifade ettiler. Mahalle sakinleri aynı zamanda tamiratın bir an önce bitmesini istediklerini belirttiler.

Onarım çalışmaları devam ediyor ancak...

Gelen şikayetler doğrultusunda arızanın meydana geldiği yere giden ekipler arızayı yerinde incelediler. Bölgede bulunan ishale hatlarında göçük meydana geldiği hattın onarım çalışmaları ve arızanın başlamasından günler sonra şehri koku sardıktan sonra çalışmalar başlatıldı. 

Kötü koku 1 ay daha sürecek

Ekiplerden edinilen bilgilere göre kolektör hattının yenileneceği, arızanın meydana geldiği yerin arkasında kalan kısımların ise yenileme işlemi yapılacağı ve tamiratın yaklaşık 1 ay daha süreceği öğrenildi.

CHP'li belediyenin çözümü tepkilere neden oldu

Kötü kokuya sebep veren kanalizasyon suyunu pompalarla sokak aralarındaki hatlara pompalanması nedeniyle tüm sokaklara ve hatta evlerin içerindeki giderlerden kötü koku geldiği öğrenildi.

Burcu Köksal: 4 farklı yere göçük var!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal arızanın meydana geldiği bölgeye giderek incelemelerde bulunmuştu. Köksal, onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek 4 farklı bölgede göçük tespit edildiğini açıklamıştı. Başkan Köksal, “Son günlerde sizlerden gelen Akarçay bölgesindeki şikayetleri yakından takip etmekteyiz. Bölgede rekreasyon alanı içerisi dahil olmak üzere kanalizasyon ana taşıyıcı kollektör hattı üzerinde 4 farklı yerde arıza (göçük) tespit ettik. Ekiplerimize talimatı verdik, şikayetlerin giderilmesi için gerekli çalışmalara başladık.” ifadelerine yer verdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar