BIST10.266,91%-0,10
USD32.2884%-0.16
EURO34,7917%-0.04
ALTIN2.408,51%0.63
Gündem

Murat Şahin sordu: Türkiye'de üretilen beyaz eşyalar neden Avrupa'dan daha pahalı?

Akit TV sunucusu Murat Şahin, "Türkiye'de üretilen beyaz eşya Avrupa'ya ihraç edildiği halde nasıl Türkiye'den daha ucuz olabiliyor? Üretim, nakliyat ,Avrupa dağıtım ve Avrupa'daki çalışanların maaşları! Bu kadar kaleme rağmen nasıl daha ucuz?" diye sordu.

Abone OlGoogle News
26 Nisan 2024 16:06

Akit TV'de yayınlanan "Gün Başlıyor" programında Murat Şahin, gündemdeki en önemli konulardan biri olan beyaz eşyaların fiyatlandırılması konusunu ele aldı. Şahin, Türkiye'de üretilen beyaz eşyaların Avrupa'ya ihraç edilmesine rağmen neden Türkiye'de daha pahalı olduğunu sorguladı.

"TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN BEYAZ EŞYALAR AVRUPA'DAN DAHA PAHALI"

Şahin, üretim, nakliye, Avrupa dağıtım ve Avrupa'daki çalışanların maaşları gibi kalemlerin hepsini göz önünde bulundurduğunda bile beyaz eşyaların Türkiye'de daha pahalı olmasının anormal olduğunu belirtti. Türkiye'nin beyaz eşya sektöründe dünyanın en önde gelen üreticilerinden biri olduğunu ve birçok yabancı markanın da Türkiye'de üretildiğini hatırlatan Şahin, bu ürünlerin Türkiye'de vatandaşlara Avrupa'dan daha pahalıya satılmasının bir problem olduğunu savundu.

"DAHA PAHALIYA ALMAMIZ KABUL EDİLEMEZ"

Şahin, Türkiye'de üretilen bir beyaz eşyanın Almanya'da yaşayan bir kişiden daha pahalıya alınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Ürünlerin üretimden satışa kadar birçok aşamada vergiler ve ek masraflarla karşılaştığını belirten Şahin, bu durumun beyaz eşyaların fiyatını yükselttiğini ve yurt dışındaki fiyatlarla aralarında büyük bir fark oluşmasına neden olduğunu dile getirdi.

BEYAZ EŞYA FİYATLARI NEDEN PAHALI?

Şahin, Türkiye'nin beyaz eşya sektöründe fabrika satış mağazası gibi işlemesi gerektiğini savundu. Yeni evlenen bir çiftin üç parça beyaz eşya için en az ne kadar para ödemesi gerektiğini sorgulayan Şahin, bu durumun halk için büyük bir yük olduğunu vurguladı.

Murat Şahin'in bu sözleri, Türkiye'de beyaz eşya fiyatlarının neden yüksek olduğuna dair tartışmaları yeniden alevlendirdi. Beyaz eşya sektöründeki pek çok isim Şahin'in görüşlerine sosyal medyada destek verdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar