BIST10.276,88%0,67
USD32.3553%-0.07
EURO34,8259%0.11
ALTIN2.390,62%-0.26
Gündem

Yine kin ve nefret kustu! Ayrıştıran Sözcü'ye en güzel cevap Mustafa Kemal'den geldi!

Sözcü gazetesinin bugünkü manşetinde Mustafa Kemal Atatürk sevgisi değil, kin ve nefret var. Kullanılan şiirde, toplumu kutuplaştıran ifadeler var.

Abone OlGoogle News
23 Nisan 2024 12:56

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocukluk Bayramı. Türkiye genelinde büyük bir coşkuyla bayram kutlamaları yapılıyor.

Sözcü gazetesi ise bu bayram gününde tartışmalara neden olacak bir manşetle çıktı.

Akit TV'de Murat Alan'ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili'nde Sözcü gazetesinin 23 Nisan manşeti ve Mustafa Kemal’in Meclis açılış konuşması masaya yatırıldı.

Atatürk seni anlamayan hala 104 yıl sonra hala insanlar var diyor işte onlar kendileri işte hala anlamamışlar Anlayamamış öyle bir ikilem yaşıyorlar. Mustafa Kemal’in Meclis açılış konuşması pek çok şeyi anlatıyor. Şimdi kim anlamamış. Seni sevmeyen Kahrolsun diyen Sözcü, bu cümleleri duyduktan sonra gene aynı başlığı atar mı acaba? Belki o cümleleri duyduğu için genelgeyi birinci sayfaya koyuluyor bilemiyoruz." dedi.

İşte Mustafa Kemal’in Meclis açılış konuşması: " Nisan’ın 23’üncü cuma günü, cuma namazından sonra, Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılacaktır.

Vatanın istiklâli, yüce Hilâfet ve Saltanat makamının kurtarılması gibi en önemli ve hayati görevleri yapacak olan Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü cumaya rastlatmakla, o günün kutsallığından yararlanılacak ve bütün sayın milletvekilleriyle Hacı Bayram Velî Câmi-i Şerifinde cuma namazı kılınarak Kur’an’ın ve namazın nurlarından da feyz alınacaktır. Namazdan sonra, Sakal-ı Şerif ve Sancâk-ı Şerif alınarak Meclisin toplanacağı yere gidilecektir. Meclise girmeden önce bir dua okunarak kurbanlar kesilecektir. Bu merasimde Câmi-i Şeriften başlayarak Meclis binasına kadar Kolordu Komutanlığı’nca askerî birliklerle özel tören düzeni alınacaktır.

Açılış gününün kutsallığını belirtmek için bugünden başlayarak vilâyet merkezinde, Vali Beyefendi Hazretlerinin düzenleyeceği şekilde, hatim indirilmeye ve Buhari-i Şerif okunmaya başlanacak ve Hatm-i Şerifin son kısımları uğur getirsin diye cuma günü namazdan sonra Meclis’in toplanacağı yerin önünde tamamlanacaktır." diye konuşmuştu.

"Lanet olsun, beter olsun, kahrolsun.."

Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını kullanan gazete, "Seni sevmeyen kahrolsun" dedi.

Detaylarda ise toplumu ayrıştıracak ifadelerin kullanıldığı bir şiire yer verildi.

Tunç Kemal'in imzasını taşıyan şiirde şu ifadeler kullanılıyor:

"Seni görmeyene lanet olsun,

Seni sevmeyen bin beter olsun,

Seni kem gözle gören kahrolsun.."

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar