BIST10.643,58%3,14
USD32.2091%-0.06
EURO35,0715%0.17
ALTIN2.535,29%1.38
Dünya

İsrail'e tavrını değiştirdi! ABD Başkanı Biden'dan Gazze itirafı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD tarafından gönderilen bombaların Gazze'deki sivilleri öldürmek için kullanıldığını itiraf ederek, Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söyledi.

Abone OlGoogle News
09 Mayıs 2024 08:41

İsrail'in, Gazze Şeridi ve Refah'taki katliam saldırıları devam ediyor. ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurma kararı alması sonrası ABD ve İsrail arasında kriz patlak verirken ABD Başkanı Joe Biden ABD'li CNN kanalında yaptığı açıklamada tarihi bir itirafta bulundu.

BİDEN'DAN TARİHİ GAZZE İTİRAF

ABD'nin gönderdiği bombalarla Gazze'de binlerce sivilin öldürüldüğünü söyleyen Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını duyurdu.

'ABD'NİN GÖNDERDİĞİ BOMBALARLA GAZZE'DE SİVİLLER ÖLDÜRÜLDÜ'

Biden, ABD'nin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Gazze'deki siviller, gönderdiğimiz bu bombaların kullanılmasıyla öldürüldü.

Biden söz konusu açıklamasıyla birlikte Amerikan üretimi bombaların Gazze'de Filistinli sivillerin öldürülmesinde kullanıldığını itiraf etti.

NETANYAHU'YA REFAH RESTİ

Daha önce de birçok kez İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde de bu konuyu açıkça dile getirdiğini kaydetti.

ABD Başkanı Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim" diye konuştu.

ABD SİLAH SEVKİYATINI DURDURMUŞTU

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine yönelik saldırıları devam ederken, ABD İsrail’e mühimmat sevkiyatını durdurduğunu açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Refah kentine yönelik saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, “İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk” demişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar