BIST9.524,59%-0,06
USD32.5695%0.13
EURO34,6968%0.03
ALTIN2.501,97%0.70
Yerel

Balıkçı ağıyla yakalanan vaşak telef oldu

Bolu’da süs tavuklarının bulunduğu çiftlikte bitkin halde bulunan ve yetkililer tarafından balıkçı ağıyla yakalanan vaşak telef oldu.

Abone OlGoogle News
10 Haziran 2022 12:08

Bolu’da süs tavuğu beslenen çiftlikte balıkçı ağıyla yakalandıktan sonra götürüldüğü Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde telef olan vaşak, tahnit edildikten sonra Abant Tabiat Parkı’nda sergilenecek.

Uyuşturucu iğneyle vurup ağla yakaladılar

Bolu merkeze bağlı Yeniçaydurt köyünde süs tavuğu yetiştiren Mahmut Çetin, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde tavuklarını beslemek için kümese gittiğinde bahçede yabani bir hayvan olduğunu gördü. Vaşağın bitkin ve yaralı halde olduğunu, tellerden dışarı çıkamadığını fark eden Çetin, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine veteriner hekimle birlikte giden ekipler, yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından uyuşturucu iğneyle vurulan vaşağı balıkçı ağıyla yakaladı.

 

İki yaşındaki vaşak telef oldu

Tedavisi yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne götürülen ve 2 yaşında olduğu tahmin edilen vaşak telef oldu. Vaşağın, tahnit işlemlerinin ardından Abant Tabiat Parkı’nda bulunan Abant Tabiat Müzesi’nde sergileneceği öğrenildi.

 
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar