Antep’ten Bir Hazine Daha: Cevizli Köfte nasıl yapılır?
Çiğ köfteye rakip olacak kadar lezzetli, içindeki türlü baharatla inanılmaz etkili, tarifindeki haşlanmış patatesle oldukça doyurucu. Kısacası on numara bir tarif. Haydi kollar sıvansın, baharatlar hazırlansın, isotun başrolde olduğu bu nefis köfteye bayılacaksınız
Cevizli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağıköftelik bulgur
1 adetpatates
1/2 su bardağıdomates salçası
1/2 su bardağıceviz içi
2 yemek kaşığıkırmızı toz biber
1/2 su bardağıisot
1 adetkuru soğan
1 silme tatlı kaşığıtarçın
1 tatlı kaşığıkimyon
1 tatlı kaşığıdolma baharatı
1 kahve fincanısıvı yağ
2 yemek kaşığınar ekşisi
Cevizli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Köftelik bulguru bir kaba alın ve üstüne 1 su bardağı kadar kaynar su gezdirin. Üstünü kapatın ve kabarması için bir kenara alıp 8 dakika kadar bekletin.
Bulgur şişerken, kuru soğanı ve cevizleri minik minik doğrayın.
Şişmiş bulgura doğradığınız soğan ve cevizleri, isot hariç baharatları ve salçayı ekleyip güzelce karıştırın.
Ardından patatesi, nar ekşisini, diğer malzemeleri de ekleyerek kıvam alana kadar güzelce yoğurun.
Köfte harcınızı güzelce yoğurup, şekillendirin ve marul yaprakları ile servis edin.
Cevizli Köfte Tarifinin Servis Önerisi
Yanında turşu,yeşillik ve söğüş domates ile servis edebilirsiniz.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar