BIST9.142,40%0,69
USD32.3846%0.12
EURO35,0269%0.01
ALTIN2.326,34%0.26
Yemek

Kolay Mayasız Pişi nasıl yapılır?

Kolay mayasız pişi nasıl yapılır? Mayasız pişi tarifi, kahvaltı sofraları veya çay saatleri için yapılabilecek, yağ çekmeyen, mayasız, kolay bir hamur kızartması tarifi.

Abone OlGoogle News
25 Şubat 2021 10:16

Kolay Mayasız Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

1 çay bardağı süt,

1 çay bardağı yoğurt,

1 adet yumurta,

1 paket kabartma tozu (10 gram),

3-4 damla limon suyu,

1 tatlı kaşığı tuz,

2 buçuk su bardağı un.

Kızartmak için;

Sıvı yağ.

Kolay Mayasız Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

Kolay mayasız pişi hamuru için gerekli olan un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisine alınarak çırpılır.

Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur (hamur elinize çok yapışıyorsa, 2-3 yemek kaşığı daha un ilave edebilirsiniz).

Yoğrulan hamurun üzeri nemli bir bez ile örtülerek, 15 dakika kadar dinlendirilir.

Süre sonunda dinlenen hamur, çok az unlanmış tezgah üzerine alınır.

Merdane yardımı ile orta kalınlıkta açılır ve arzu edildiği şekilde kesilir.

Şekillendirilen hamurlar bol kızgın yağ içerisinde arkalı önlü çevrilerek kızartılır.

Kızaran kolay pişi, servis tabağına çıkartılır ve sıcak olarak servis edilir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar