BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Yemek

Kremalı Mantar Çorbası nasıl yapılır?

Kremalı mantar çorbası, yemek sofralarımızın olmazsa olmazı çorba tarifleri arasında en lezzetlilerinden bir tanesi. Bu nefis kremalı mantar çorbası tarifi, hem besleyici, hem de çok lezzetli.

Abone OlGoogle News
25 Şubat 2021 09:58

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 paket mantar (400 gram),

1 adet soğan,

2 yemek kaşığı tereyağı,

2 yemek kaşığı sıvı yağ,

3 yemek kaşığı un,

Yarım paket krema (100 gram),

6 su bardağı su,

Tuz,

Karabiber.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kremalı mantar çorbası yapmak için öncelikle mantarlar güzelce yıkanır ve ince ince doğranır.

Tencereye tereyağı koyulup eritilir ve üzerine küp küp doğranmış soğanlar eklenip kavrulur.

Kavrulan soğanların üzerine mantarlar ilave edilir ve suyunu salıp, çekene kadar kavrulur.

Daha sonra üzerine 6 su bardağı su eklenip, kaynamaya bırakılır.

Ayrı bir tava içerisine sıvı yağ ile un koyulur ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.

Kaynayan çorbanın suyundan, kavrulan unun üzerine kepçe kepçe ilave edilip, hızlıca karıştırılır ve unun kıvamı açılır.

Hazırlanan unlu karışım, çorba tenceresine eklenerek karıştırılır.

Daha sonra tuz ile karabiber eklenip, kaynamaya bırakılır.

Çorba kaynamaya başlayınca, içerisine yarım paket krema eklenir ve 3-4 dakika daha kaynatılır.

Süre sonunda hazırlanan kremalı mantar çorbası ocaktan alınır.

Servis esnasında üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirilir ve sıcak olarak servis edilir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar