BIST1.543,11%7.5334
USD7.4876%-0.39
EURO8,9457%-0.66
ALTIN408,07%-0.56
Akit HaberYemekFırında Patates Köfte Yemeği nasıl yapılır?
Yemek

Fırında Patates Köfte Yemeği nasıl yapılır?

Fırında Patates Köfte Yemeği nasıl yapılır?

Abone OlGoogle News
24 Şubat 2021 09:48

Fırında Patatesli Köfte Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

1 adet büyük patates,

1 adet olgun domates,

1 adet sivribiber,

1 adet havuç,

Yarım renkli dolmalık biber.

Köfte harcı için;

500 gram kıyma,

1 adet yumurta,

1 adet soğan,

1 paket köfte harcı (Knorr Hackbraten),

2 yemek kaşığı galeta unu (Paniermehl),

Yarım çay bardağı köftelik bulgur,

Yarım çay bardağı kaynar su,

1 diş sarımsak,

Maydanoz,

Pul biber,

Tatlı toz biber,

Karabiber,

Biraz tuz.

Sosu için;

1 yemek kaşığı salça,

1 su bardağı su,

1 yemek kaşığı sıvı yağ,

Karabiber,

Nane,

Tuz.

Fırında Patatesli Köfte Yemeği Yapılışı

Fırında patatesli köfte yemeği yapmak için öncelikle köfte harcı hazır edilir.
Köfte harcını hazırlamak için yarım çay bardağı köftelik bulgurun üzerine yarım çay bardağı kaynar su koyulur ve 5-10 dakika dinlendirilir.
Derin bir kase içerisine kıyma, yumurta, ince doğrnmış soğan, maydanoz ve sarımsak, köfte harcı, bulgur, galeta unu, baharatlar ve biraz tuz koyulur.
Elle güzelce yoğrulur ve elde edilen köfte harcı 15 dakika dinlendirilir.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.

 

Sosunu hazırlamak için salça, su, sıvı yağ, nane, karabiber ve tuz, bir kap içerisinde kaşık yardımı ile karıştırılır.
Patateslerin kabukları soyulup orta büyüklükte küp şeklinde doğranır (ne çok küçük, nede çok büyük).
Aynı şekilde havuç ve biberlerde iri iri doğranır.
Küçük kare borcam içerisine patatesler yerleştirilir.
Patateslerin üzerine sırasıyla köfte, havuç ve biberler dizilir.
Domatesin kabukları soyulup doğranır ve üzerilerine serpiştirilir.
Son olarak üzerilerine hazırlanan salçalı sos gezdirilerek dökülür.

 

Borcam fırının en alt rafına yerleştirilir.
Fırın ısısı 200° ayarlanır ve fırında patatesli köfte yemeği, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir (yaklaşık olarak 30-40 dakika).
Pişirilen yemek fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar