BIST9.079,97%3,10
USD32.3481%0.17
EURO35,1088%0.11
ALTIN2.306,64%1.28
Yemek

Patatesli Makarna nasıl yapılır?

Patatesli makarna tarifi; makarna sevenlerin çok beğeneceği, yapımı kolay, yemelere doyum olmayan, nefis patatesli makarna tarifini, mutlaka deneyin.

Abone OlGoogle News
24 Şubat 2021 09:21

Patatesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

1 paket makarna,

4 adet patates,

2 adet domates,

3 adet yeşil biber,

1 adet kırmızı biber,

1 adet kuru soğan,

2 diş sarımsak,

1 çorba kaşığı salça,

Tuz,

Karabiber,

Pul biber,

Kırmızı toz biber,

Kimyon,

Zeytinyağı.

Patatesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesli makarna yapmak için gerekli olan patateslerin kabukları soyulur ve biraz iri olacak şekilde doğranır.

Soğan, sarımsak ve biberler, minik minik doğranır ve domatesler rendelenir.
Tencereye zeytinyağı ile soğanlar koyulur ve ara ara karıştırarak, pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine biber ile sarımsak eklenip, 5 dakika daha kavrulur.
Daha sonra salça ile baharatlar eklenip, salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.

Kavrulan sebzelerin üzerine, son olarak doğranan patatesler ile rendelenen domatesler ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte ara ara karıştırarak, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir (gerekirse yarım çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz).

1 paket makarna tuzlu kaynar su içerisinde haşlanır ve suyu süzülür.
Süzülen makarnalar, kavrulan patatesli harcın üzerine koyulur ve güzelce karıştırılır.
Hazırlanan patatesli makarna, sıcak olarak servise sunulur.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar