Hem çok lezzetli hem de en pratik pasta!
Hem çok lezzetli hem de en pratik pasta! Yaz günlerinde buzluktan çıkardığımızda da en ferah pasta! İşte tam kıvamında ve lezzetinde kolay mozaik pasta tarifi!
22 Şubat 2021 14:24
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao (daha yoğun bir çikolata tadı isterseniz kakaoyu azaltıp eritilmiş bitter çikolata da ekleyebilirsiniz)
- Yarım çay bardağı toz şeker (isteğe göre 1 çay bardağı pudra şekeri de olabilir)
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
- Öncelikle tereyağını eritiyoruz.
- Şekeri karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Tüm malzemeleri bu kabın içerisinde karıştıracağımız için geniş bir kap tercih etmelisiniz.
- Erittiğimiz tereyağını ve 1 bardak sütü şekerin üzerine döküyoruz.
- Daha sonra kakaoyu (ve kullanacaksanız çikolatayı) da ekleyerek malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
- İyice çırpılan karışımın içerisine bisküvileri kırarak koyuyoruz. Bisküviler ne çok küçük kırılmalı ne de büyük bırakılmalı.
- Tüm malzemeleri bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz. Karıştırırken malzemeleri çok da öldürmemeye gayret gösterelim.
- Son olarak bir streç filmi pastayı servis edeceğimiz kabın içerisine yerleştiriyoruz ve karışımı içerisine döküyoruz. Dilerseniz bu işlemi tezgah üzerinde de yapabilirsiniz. Streç filmi tezgahın üzerine açar, karışımı içerisine döker daha sonra da streç filmi pastanın etrafına sarıp dilediğiniz şekli elinizle verebilirsiniz. (Rulo ya da üçgen şekil en fazla tercih edilendir.)
- Son olarak hazırladığımız mozaik pastayı buzluğa koyuyoruz ve yaklaşık 3-4 saat donmasını bekliyoruz.
- Donduktan sonra soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar